Měření termokamerou a analýza staveb

Kotlíková dotace

21.11.2015 09:23

Kotlíková dotace

 

Využíváte jako hlavní zdroj tepla kotel na tuhá paliva? Uvažujete o výměně stávajícího zdroje tepla? Můžete získat dotaci až 127 500 Kč při výměně stávajícího kotle na tuhá paliva bez automatického podavače za tepelné čerpadlo.
 
První a rozhodně velmi důležitou podmínkou přiznání dotačního titulu je náhrada zdroje stávajícího za nový, registrovaný v dotačním programu "Kolíková dotace". Tepelná čerpadla společnosti AC Heating Convert AW jsou první zařízení tohoto druhu zařazená v Kotlíkové dotaci, vizhttps://www.opzp.cz/dokumenty/187-seznam-registrovanych-vyrobku?verze=1
Tepelná čerpadla Convert AW musela pro registraci splnit velmi náročné požadavky (např. certifikované měření sezonního topného faktoru, na základě těchto měření pak označení tepelných čerpadel energetickými štítky aj.). Zařazení do programu "Kotlíková dotace" potvrzuje dlouhodobou snahu vyvíjet a dodávat kvalitní tepelná čerpadla a potvrzuje technologickou nadřazenost našich výrobků.
 
Sezonní topný faktor (SCOP), který je definovaný normou ČSN EN 14825, zohledňuje celoroční průběh teplot během topného období, uvažuje vliv volby výkonu tepelného čerpadla ve vztahu k tepelné ztrátě domu a neopomíjí ani ostatními odběr elektřiny (stand-by režim, oběhové čerpadlo, bivalentní zdroj tepla aj.). Proto má SCOP větší vypovídací hodnotu než dříve využívaný topný faktor (COP). Vzhledem k velkému množství sledovaných parametrů SCOP je třeba při porovnávání rozdílných zařízení znát nejen číselnou hodnotu SCOP, ale bezpodmínečně i podmínky, ke kterým se hodnota vztahuje. Nenechte se zviklat výmluvou prodejců tepelných čerpadel typu SCOP záleží na způsobu užívání domu, průběhu zimy, větrání… Hodnota je výsledkem měření dle dané normy a NEODHADUJE SE. Sezonní topný faktor se měří za stejných podmínek pro všechny!
Pro jednoduché porovnání různých tepelných čerpadel byla na základě těchto měření zavedena energetická třída účinnosti, pro její vyjádření jsou využívaná dobře známá označení A++, A+ atd.
 
Kotlíková dotace se vztahuje na:
• náhradu zdroje tepla + náklady na jeho montáž
• osazení nového topného systému
• úpravu topného systému včetně regulace a měření, u kotlů a plynových kotlů také na úpravy spalinových cest
• méně náročná opatření na snížení energetické náročnosti budovy (max. 20 tis. Kč)
• práci energetického specialisty
• přípravu příslušné projektové dokumentace
 
Nárok na dotaci má každý dům dosahující energetické třídy C, kde je zdrojem tepla kotel na pevná paliva s ručním podáváním. Pokud Váš dům nevyhovuje požadavkům energetické třídy C, je třeba s výměnou zdroje provést také tzv. mikro-energetické opatření. Částka na mikro-energetická opatření je stejně jako u kotle součástí max. celkové částky 150 tisíc korun, vzhledem k dotaci na zdroj tepla je u tepelného čerpadla max. 20 000 korun. Kotlíkovou dotaci lze kombinovat s dotačním programem Nová zelená úsporám, pokud se rozhodnete pro zateplení celého domu, výměnu oken nebo jiné finančně náročnější opatření.
S výběrem nejvhodnějších opatření Vám pomůže energetický specialista. Náklady na jeho práci bude možné hradit z přiznané dotace, podobně jako zpracování projektu.
 
Konečnou podobu podmínek Kotlíkové dotace budou stanovovat krajské úřady, proto mohou být  podmínky v jednotlivých  krajích odlišné. Kraje nyní zpracovávají projektové žádosti o dotaci z OPŽP, jejich konečná forma bude předmětem jednání mezi Ministerstvem životního prostředí a jednotlivými kraji. Příjem prvních žádostí očekává MŽP do cca dvou měsíců.
 
Neváhejte se na nás obrátit pro upřesnění informací.
 
Dotaci pro Vás samozřejmě vyřídíme.
 
Tým AC Heating                         
 
E-mail: kotliky@ac-heating.cz
tel: +420 777 085 665
 
zdroj : https://www.ac-heating.cz/cz/kotlikova-dotace.htm?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=Vyhled%C3%A1vac%C3%AD+s%C3%AD%C5%A5&utm_content=Kotl%C3%ADkov%C3%A1+dotace127.500,-
 

Kontakt

Ing.Peterková Helena

pet.helena@seznam.cz

696 13 Šardice 441

606 873 777

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode