Měření termokamerou a analýza staveb

Termoaktivní stěrka 3003

27.11.2015 06:24

Termoaktivní stěrka 3003

23.06.2014 19:55

Termoaktivní stěrka 3003

Skládá se z pojiva a přibližně 90% skleněných mikrokuliček od společnosti 3M.

Díky těmto skleněným kuličkám má stěrka i v 1mm vynikající vlastnosti (1mm² obsahuje až 5000 mikrokuliček). Protože jsou skleněné kuličky duté, v podstatě tak aplikujete na zeď 1mm vzduchu.

PROČ použít termoaktivní stěrku 3003?

  • Zabraňuje promrzání stěn a špalet
  • Vyřeší tepelné mosty
  • Díky vedení tepla do zdi zabraňuje vzniku plísní
  • Památkové objekty a centra měst – zde máme řešení
  • Udrží tepelnou pohodu
  • Řeší vlhkost v místnosti

Stěrka 3003 - zabraňuje prostupu teplot

Je vynikající k ochraně stěn, stropů a podlah v rodinných domech, panelových bytech, chatách, garážích, administrativních a veřejných budovách, průmyslových a hospodářských zařízení, dopravní prostředky a mnohé další. Ideální pro aplikaci v historických objektech a v objektech s cennými nebo atypickými fasádami, kde není možné provést exteriérové zateplení. Při aplikaci a vysychání neuvolňuje žádné chemické látky.

Snadná a rychlá aplikace s nulovým odpadem

Aplikuje se na běžné omítky, beton, sádrové omítky, sádrokarton, panely, dřevo, kovové povrchy, sklo a další materiály
Nanáší se na pevný, patřičně upravený povrch

Společnost heat-energy s.r.o. se rozhodla podporovat termoaktivní stěrku 3003 z těchto důvodů:

  • Zabraňuje průniku chladu ze stěn do místnosti
  • Minimalizuje pohlcování tepla studeným zdivem
  • Ruší stékání studeného vzduchu po stěně = rychlá tepelná pohoda
  • Zabezpečí rychlé zvýšení teploty v místnosti
  • Odstraňuje tepelné mosty
  • V letních měsících zpomaluje průnik tepla přes stěny do místnosti a tak zabraňuje přehřívání prostoru
  • Je nehořlavá
  • Je paropropustná , zdivo přirozeně dýchá
  • Udržuje antialergení prostředí
  • Interiérová aplikace = úspora financí a času
  • Potřebná aplikační tloušťka je pouze 1mm
  • Ředí se vodou dle potřeby
  • Po aplikaci odolný teplotám od -40°C do +200°C bez ztráty deklarovaných vlastností
  • Tepelněizolační vlastnosti jsou stálé
  • Nízké pořizovací náklady, dlouhá životnost, minimální nároky na údržbu
  • Kovové povrchy při použití 3003 nekorodují a nevlhnou

Další užitečné informace o termoaktivní stěrce

Termoaktivní stěra 3003 funguje na jiném principu než známé tepelně izolační materiály - polystyrén, minerální vata. Jeho vývoj vychází z požadavku na izolování tepla, které je předáváno zářením. Udává se, že zářením je v letě dodáváno až 90 procent tepla a v zimě je takto přenášeno uvnitř budovy 50 – 70 % energie. Z těchto údajů vyplývá, že izolace, která v zimě zadrží teplo uvnitř místnosti, nám uspoří značné náklady na vytápění.
K tomuto účelu byla vyvinuta stěrková tepelná izolace ,která velmi podstatně snižuje míru pohlcování tepla zdivem. V praxi dochází k tomu, že po nanesení 0,8 - 1 mm silné vrstvy stěrky na vnitřní povrch zdiva tato vrstvička zabrání jeho únik do vnějšího studeného zdiva. Tím způsobí rychlé zvýšení teploty v místnosti. V letních měsících takto ošetřené zdivo naopak zpomaluje přehřívání prostoru následkem rozehřáté konstrukce.
TERMOAKTIVNÍ STĚRKA je ideálním materiálem pro vnitřní zateplení stěn ve stavebnictví, zvláště panelových domů, promrzajících štítových stěn, tepelných mostů, části stěn za topnými tělesy, kde vlivem kondenzace vodních par dochází k tvorbě plísní a pro všechny nedostatečně tepelně izolované objekty, kde chceme dosáhnout tepelné pohody v místnosti vlivem zvýšení povrchové teploty stěny a ovlivnit úspory energie v kombinaci s řízenou termoregulací topných systémů. Provedené zkoušky, ale hlavně zkušenosti uživatelů dokládají, že v závislosti na typu objektu a vytápěcího režimu lze na topných nákladech ušetřit 25% a i více.

TERMOAKTIVNÍ STĚRKU je možno nanášet na interiérové plochy, jako jsou vápenno cementové omítky,beton, sádrové omítky, sádrokarton, prefabrikované panely, dřevo a jeho vedlejší produkty, kovové povrchy, sklo a mnoho dalších a všude tam, kde je potřeba dosáhnout zateplení a není možné, nebo vhodné, použít jiné materiály a aplikační postupy (např.objekty s cennými fasádami, kde není možné provést venkovní opláštění izolačními materiály a pod).

TERMOAKTIVNÍ STĚRKA je velmi vhodný i jako vnitřní tepelná izolace do průmyslových temperovaných hal a jako izolace horkých nebo studených potrubí, lze s výhodou použít pro tepelnou izolaci místnosti, které jsou vytápěny přerušovaně a krátkodobě jako jsou chalupy, chaty, buňky, garáže a jiné prostory, ve kterých chceme zvýšit teplotu velmi rychle a přitom zabránit pocitu studených orosených stěn.

TERMOAKTIVNÍ STĚRKA nabízí zefektivnění systému vytápění a velké úspory energie zejména v periodicky či krátkodobě vytápěných objektech, jako jsou chaty, chalupy, kanceláře, restaurační zařízení (zde oceníte též nižší náchylnost k nežádoucím barevným změnám povrchu stěn vlivem působení nikotinu-důvodem použití inertního paliva), hotely, nemocnice, úřady a také byty, kde po dobu nepřítomnosti osob, nebo nevyužívání prostoru, lze výrazně snížit teplotu vzduchu, ale ve velmi krátké době zmíněnou teplotu zvýšit bez rizika, že v prvních okamžicích zbytečně vyhříváme stěny a teprve potom stabilizujeme teplotu v místnosti. Horká hlava a studené nohy a to při naplno puštěném topení. Kdo by neznal tento častý pocit typický v zimních měsících.

STĚRKA 3003 se postará o rovnoměrnější rozložení tepla v místnosti.

STĚRKA 3003 je vynikajícím materiálem pro dosažení proti kondenzačního efektu. Výskyt studených míst na vnitřní stěně, zejména v rozích, může způsobit kondenzaci pokojové vlhkosti a následnou tvorbu plísní. Smyslem použití Termoaktivní stěrka je výrazně zmenšit náchylnost k vytváření kondenzace vlivem přítomnosti mikroskopických vzduchových prostorů v natřeném povrchu a tím snížit možnost tvorby plísní.Tato vlastnost předurčuje Termoaktivní stěrka pro použití ve všech místnostech s vysokou vlhkostí a slabou ventilací: v koupelnách, kuchyních, na plovárnách ve spíži, v závodech na průmyslové zpracování potravin atd. Mezi další výhody patří teplo stěn na dotyk, dokonalá prodyšnost aplikovaného materiálu, zlepšení akustiky.

STĚRKA 3003 je dodáván v bílé barvě a lze ho barevně tónovat pomocí vodou ředitelných tónovacích barev. Povrch stěrky je možno po vytvrdnutí srovnat rubbenovým hladítkem a malovat. Stěrka nezapáchá, není zdraví škodlivá a při vysychání nevylučuje žádné chemické látky. Výsledný nátěr je prodyšný, zlepšuje akustiku místnosti. Hodnota difúzního odporu pro vstup vodní páry (µ =30) je jen o málo vyšší než u běžné vápenné omítky. Při aplikaci ze strany interiéru přeruší tepelné mosty a zamezí kondenzaci vodních par na zdivu, čímž brání vývinu plísní a hub a udržuje antialergické prostředí.

STĚRKA 3003 se nanáší na pevný, suchý a čistý povrch. Při použití na stávající nátěry je nutno povrch odmastit a napenetrovat. Pokud je na povrchu již aplikováno více nátěrů, musí se odstranit. Nerovnosti a praskliny vyrovnejte vyhlazovací stěrkou. Před aplikaci na nesavý podklad se musí vytvořit pojivový můstek.

Na upravené plochy se nanáší: STĚRKOU-doporučujeme použít nerezovou stěrku se zuby na jedné straně, VÁLEČKOVÁNÍM-molitanový váleček, naředit vodou tak, aby se struktura válečku otiskla na stěně,nutné provést min. 3 aplikace, mezi kterými musí být tech. přestávka min. 2 hod. pro zaschnutí, STŘÍKÁNÍM-při aplikaci stříkací pistolí nastavit tlak na hodnotu 5 bar (atm.) – údaj na manometru.Vyšší hodnota by mohla způsobit poškození struktury použitého plniva a ztrátu deklarovaných vlastností. Dle druhu nanášení se zředí vodou na potřebnou hustotu. Nutná opatrnost při rozmíchání hmoty, rozmícháváme při malých otáčkách, aby nedošlo k poškození struktury použitého plniva.

STĚRKA 3003 po aplikaci snese teploty od - 40°C do + 200°C bez ztráty deklarovaných vlastností. Při aplikaci v interiérech, je zároveň vyřešen problém s vymalováním. Následné malby lze aplikovat na provedenou izolaci, jejíž funkce není nijak omezena.

 



Více zde: https://merenitermokamerou9.webnode.cz/news/termoaktivni-sterka-3003/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: https://www.webnode.cz

Kontakt

Ing.Peterková Helena

pet.helena@seznam.cz

696 13 Šardice 441

606 873 777

Vyhledávání

© 2014 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode